Малък Сечко, Сечко дечко,
преспите премята.
Даже и полярна мечка
просна на земята.
Луд е колкото за двама
Сечко Февруари,
впрегнал е шейна голяма,
кара снежни бали.
И вилнее по пътеки,
из горите шари,
да налага с ледни щеки
де когото свари.
Но почакай, Сечко дечко,
и да се гневиш,
пролетта пристъпва лечко,
скоро ще заспиш!
*дечко – умалително за дете
*лечко – леко, лекичко
*де – съкратено от „къде“, използва се в разговорната реч
© Nina Sarieva All rights reserved.