Седем демона над нас кръжат,
с грабливите си хищни нокти
чакат стъпка грешна, за да връхлетят…
кръвта ни да разлеят в черни тъмни локви.
Седем демона в сърцата стържат -
вени, мисли и мечти превръщат във мъгла,
отнемайки ни шанса да узнаем как ни лъжат,
превръщайки и най-светлата природа в черна и изгубена съдба.
Седем демона разяждат ни отвътре бавно,
искайки от нас пари и вещи… Власт -
карайки всичко живо да поиска да умре безславно,
предавайки и задоволявайки всяка тяхна Страст…
А пътищата с трупове осеяни,
с мъртвите мечти на някога велик народ,
кълвем и просим, продаваме душите си,
молим за спасение… а не спираме да храним всеки свой порок…
© Цвети Димчева All rights reserved.