СЕДЕМ ДНИ
Седем дни бях със теб. Седем дни.
Седем дни, днес които проклинам.
Шест от тях с любов ме дари,
а седмият като гръм ме удари.
Седем дни, като тежки врати.
Шест от тях ме отведоха в Ада.
А седмата с райския блясък
пред мен я затвори със трясък.
Седем дни, като седем куршума.
До един ги изстреля във мен.
Шест от тях са повърхностни рани,
а със седмия уби любовта ни.
Седем дни бях със теб. Седем дни.
Шест от тях с лъжи ме обсипа.
а на седмия ме пощади
и истината като залък преглътна.
Седем дни бях със теб. Седем дни.
Шест от тях ще ги помня до края,
а седмия под милиони звезди
мъча се още да го забравя.
.
© Наско Енев - РИМПО All rights reserved.