Понеделник
Седях си в ъгъла сама.
Наоколо се стелеше тъма.
Телефонът не иззвъня.
Времето отново отлетя.
Вторник
Химикалът ми спря да пише.
Млякото е на път да се вмирише.
Тетрадката ми свърши.
Нещо в мен се пркърши.
Сряда
Отидох до магазина
и купих дъвки за трима.
Прибрах се и видях,
че котаракът е пукнал у нас.
Четвъртък
Изхвърлих боклука.
Проснах котарака в улука.
После взех молива
и написах статия бодлива.
Петък
Съседката ме събуди рано -
кафе искала мляно.
Разкарах я от вратата -
откъснах й косата.
Събота
Реших кучето да изведа
и най-сетне да проветря.
Но уви, глупавото псе
как можа с котката да преяде.
Неделя
Пак пред телевизора заспах
и от филма нищо не видях.
Отново в ъгъла те чаках,
но бях твърда, не заплаках.
© Амелия Йорданова All rights reserved.