Сега съм глетчер
***
отмина
не се обърна даже
не поспря
дори не знам
сърцето ми сред пламъци как оцеля
стотици дяволи
пресътвориха пъклена клоака
наричаха душата ми на мрака
и молих се
и плаках
и мечтах
и ден
и нощ
в безсъниците слях
косата ми за месец побеля
главата си разбих в бетонната стена
ти тихо ледна пепел разпиля
сега съм глетчер
не жена
© Плами All rights reserved.
в синилото му бавно се топи
и мислите ми там са, откъдето
превръщаш се във пенести вълни!