СЕКСЪТ И ГЛАДЪТ
Естествен мургав тен.
Косата ù е черна.
Живее ден за ден.
Обича ефимерно.
Пристегнат минижуп.
Чорапи на решето.
Навънка - кучи студ.
Гротеска, общо взето,
е тя и тоя хал,
лишен от капка смисъл.
Завива в своя шал
живота си вмирисан.
И своите очи,
в които няма нищо.
Ни музика, лъчи...
Един лъч само скришно
проблясва в късен час,
когато се завръща
и чува детски глас
в прихлупената къща.
Детето не заспива,
то чака своя лъч.
А мама го прикрива
и дави в капки злъч.
Защото онзи срам
не е съвсем изчезнал.
Гори, догаря там -
в душата ù заседнал.
© Алина Стоянова All rights reserved.