Тук няма земна суета
и дневните тревоги са решими в утрешния ден.
Най-важното в деня е сериалът –
оживяват Камила, Есмералда и Томас!
И вечерите са щурчаво тихи
с прибавен плач на малко тъжно коте,
а някъде е включен телевизор
с последните вечерни новини.
В далечината светлина от онемели стаи,
стаени във мълчание на отминаващото лято.
И пушекът невидим от многото комини
разказва за живота зад стените
с пътечките към бели керемиди,
говорещи за стъпките на малките мечти.
Когато грохотът на мегаполиса
е тъй далечен и дори незнаен,
как малки сме в забързаното съществуване,
забравили за нежното спокойствие
на малкото селце от спомени.
© МАРИЯ All rights reserved.
t.