Jun 23, 2024, 8:00 PM

Селфи със старата ми шапка 

  Poetry
155 2 4

СЕЛФИ СЪС СТАРАТА МИ ШАПКА

 

... щракнете селфи с лятото, преди по пътищата нейде да отпраши,

преди мелтемът с хъркащи гърди! – да се напъха в сънищата ваши,

постройте се в редичка по един, викнете зелее-е! – срещу обектива,

под пламналия залез в цвят кармин, поседнали в тръстиката ръждива,

с рибарите връз черните скали, на плажа – край обърнатите лодки,

когато септемврийските мъгли раздиплят си сребристите намотки,

 

с поета, спрял на хлъзгавия кей, и с лудия – във вечен спор със Бога,

с единствения плажен корифей – спасителят! – изсъхнал като йога,

с вързунката ми чирози сафрид, навързах ви най-дребничката граца,

а аз ще ви изпратя с тъжен вид – на гарата! – край старата пиаца,

обърнал срещу вятъра яка, в дъжда – над мене падащ полегато,

и ще ви махам с шапката в ръка, довиждане, до следващото лято!

© Валери Станков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??