Тиха вечер, селска вечер,
натежала от плод и от цвят.
Морна пие вода кладенчова
сред кроткия полъх на вечерния хлад.
Вечер омайна, толкова сладка,
ухаеш на прясно изпечена пита.
По чужди земи, където за кратко
бях, по-сладък хляб не опитах.
© Веселка Пенова All rights reserved.
Поздрави и от мен , адашке...