До залез остава копраля.
За тръгване - време комай.
А слънцето бавно търкаля
часовник на месеца Май.
Напускат стопани нивята.
Умора в краката лежи.
От слънцето угар навята
в браздите дълбоки тежи.
И тръгват орачи обратно
към селската бара на път.
Във времето днеска повратно
нощта на парчета секат.
И спират с волòвете вкъщи
за кратка почивка в нощта.
А утре денят ще се мръщи -
ще рови в небето пещта.
Ще хапне селякът чорбица,
ще пийне студена вода
и утре отново с торбица
ще ходи по стара следа...
© Никола Апостолов All rights reserved.
Радвам се, че посетихте моята скромна страничка!
Желая Ви хубава вечер и поздрави от мен!!!!