Като момче... четях... романи.
Попадах често в техен плен.
Аз плувах в чудни океани
с романите на - Рид и Твен!
Четях за рейнджъри, ездачи,
за алигатори в блата.
За битки - с горди апалачи
и много левги под вода.
Препусках с верни семиноли,
вървях до тях с опънат лък.
Вечерях с биволски пържоли,
с фрегати обикалях в кръг.
И как порастнах - на години,
подгоних детските мечти:
Към Южна Флорида заминах,
а там - с натрупани пари
си купих къща край Маями,
в район до тъмните блата,
и мигом зърнах там каймани,
почти до външната врата.
Там срещнах също крокодили!
Девици в местния бардак!
И там - в гърдите ме ужили
невярна мацка - с дълъг крак.
Събра ми всичката валута!
Тя беше с читав адвокат.
Обра ми къща, двор, бижута,
и станах - никой в този щат...
Загубил в битката с лъжата,
аз сбъднах своята мечта,
да имам шатра сред блатата,
кану и... пълна свобода!
Аз заживях в огромно блато,
като ловец и семинол.
Не търсех слава и богатство,
а скитах под звездите гол!
Започнах битки със каймани,
с питони, мечки и сърни!
Зареждах в блатото капани,
ловувах с пушка и стрели.
Продавах кожи, блатни билки,
разменях ги за хляб и сол.
Събирах стъклени бутилки,
и сам си правех алкохол.
Намерих начин - от тръстика
да произвеждам хубав спирт,
а с него бърках си мастика,
по-вкусна бе от водка Флирт!
Там срещнах хубава съседка!
Момиче със какаов цвят!
Красива - мургава брюнетка,
по-сладка и от шоколад!
Но татко й - бе строг родител,
не ме харесваше - съвсем!
Висок мулат - телохранител!
Накратко казано - серсем!
И с Лола, крачехме в блатата
потайно в гъстия папур.
Тя бе прекрасна и... в душата!
А сексът й... направо щур!
Веднъж, когато - във водата
я наблюдавах как блести,
аз зърнах - страшен алигатор
да точи лиги и зъбИ!
Видях го - как се приближава
към Лола - с кървава уста!
Не чаках страшната разправа,
а скочих в тъмната вода!
Извадих нож и... във корема
заръгах тази грозна твар!
Не можех - дъх - да си поема,
но го пречуках този звяр!
Пострадах малко в тази битка.
Но таткото ми каза: - Да!
И днес - макар с ранена китка
аз имам с Лола - три деца!
Живеем скромно сред блатата.
Мастика пия всеки ден!
С палто - от страшен алигатор
любимата ми е до мен!
Тя срича - приказки с децата,
за горд и славен семинол!
Как храбро скочил във водата,
за Любовта си - чисто гол!
Как в битка с лоши крокодили
спасил жена си от смърта!
Как сладко с нея - яли... пили...
Как днес, те имат... три деца!
Юри
Йовев
Ноември
2020 г.
© Yuri Yovev All rights reserved.
The work is a contestant:
Браво! И успех!