Oct 24, 2024, 3:58 PM

Септември 

  Poetry » Landscape
118 0 2

Септември е букет от цветове,

които се превръщат в чисто злато.

Светът въздъхва, леко уморен,

прощава се с последните моменти лято.

 

Днес слънцето стои на кръстопът -

ще тръгне към най-дългия си заник

и птиците на юг ще отлетят.

Септември не за всекиго е празник.

 

Ала за мен е повече от всичко -

реколтите прибрани са отдавна,

почиват си спокойни, златни нивите -

сънят им зимен кротко наближава.

 

Човешките брътвежи изтъняват,

светът утихва, пощаден от слънцето;

Умислен леко, по-разумен става,

и сочен, сладък плод е вече зрънцето.

 

Септември е въздишка преди сън,

насладата да галим и целуваме.

Напомня за завръщане в дома

след много дълго, безутешно лутане.

© Любимата All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??