Септември през прозореца говори
за миналото лято ни разказва,
като кокетка опитва се да спори
ту слънце грее, ту дъжд предсказва.
А как се радваме на топлината,
нали скоро зимата пристига
и есенно обагрени летят листата,
вихрушка в небето ги издига.
И щедрите лъчи лицето галят
душата ни изпълват с радост,
до късно вечер те звездите палят
и връщат ни отминалата младост.
© Аластор All rights reserved.