02.06.2008
Сезони сменят се и отминават.
Земята сменя свойта дреха:
размянят се сняг и цветя -
вървя по тяхната пътека.
Живот събужда светла пролет
с хиляди треви зелени,
извисена в птичи полет,
полегнала в гори раззеленени.
По път поело знойно лято
с коси от златно жито,
с лози, на плод богати,
със звездни нощи на открито.
Поли развява златна есен
с червено- жълтите листа.
Звучи в ученическата песен,
огласила с радости деня.
Разстелила се бяла зима,
земята с пухкав сняг покрила,
стрехите със висулки разкрасила,
светът от студ и мраз закриля.
© Erato Eratova All rights reserved.