Сезонни войни
Януари жадува за лято горещо,
а при него сняг вали.
Февруари пък е влюбен в Август,
а Август все след Декември върви.
Март е твърде суетен,
за любов не иска и да чуе дори.
Април мечтае за Ноември,
но разстояние голямо ги дели.
Май флиртува с Юни,
а Юли ревнува от Май.
Септември търчи след Октомври,
а той за любов не ще и да знай.
Сложни са тези сезони,
трудни са и техните взаимоотношения.
Единият обича друг,
другият пък не го и харесва дори.
Третият пък ревнува от някой,
четвърти се мръщи и само мълчи.
Любов, помогни им, ако обичаш!
Стига си ги мъчила, престани!
Направи нещо, за Бога!
Хайде, поне мъничко им помогни.
А тя поглежда ме и ми се усмихва.
Не казва и дума дори.
В погледа ú обаче прочитам:
“За голямата любов трябва да има войни!”
© Мария Костадинова All rights reserved.