Feb 10, 2017, 11:54 PM

Сезонно 

  Poetry
363 0 6

 

1. 
Минзухарен изгрява денят
в оранжево-слънчева пазва.
Потоци игриви летят –
път към живота показват.

 

Утро набъбва в снега,
събужда го пролетна песен.
По път теменужен – дъга,
разплита се ребус нелесен.

 

Нишки към лято тъче
и възели сложни разплита.
С душа на немирно момче
към бяло кокиче полита.

 

Намира въпроса решен
в моминските, плахи въздишки.
Ти чуден, пролетен ден,
разплете въздушните нишки!

 

***
2.
Смокинови мисли витаят
в облак от дъх на липи.
Над розите нощи ухаят,
луната отдавна не спи.

 

И тичат вълните копнежно
към пясъчен, чакащ ги бряг.
Юни целунаха с нежност
разцъфнали макове пак.

 

Отговор крие се в мрак,
светулка с любов го открива.
Бърза надеждата – влак
и в сбъднато утро се скрива.

 

А лятото волно лети
на криле, натежали от плод.
Зеленеят се крехки върби
над поточета, пълни с живот.

***
3.
Събличат се тихичко клони,
плаче самотно дърво.
Сълзите горчиво се ронят
и капят листо по листо.

 

Дните минават в години,
годините нижат съдба.
Пътят, все още неминат,
спомени много събра.

 

Мръщи се залезът хладен,
с есен сбогуват се птици.
На бъдеще спомен е даден,
скрит във листата – жълтици.

 

До вчера къдриците златни
в нюанси сребристи се губят.
Ветрове с гласове деликатни
календарните дати отскубват.

 

***
4.
Бяло е, бяло е, бяло е...
стъпките преспи достигат.
Валяло е тихо, валяло е...
край неочакван ги стига.

 

Зимна прегръдката топли
с дъх на канела и мед.
Спомени рехави чоплят
болка и радост подред.

 

Пътят е стръмен и труден.
Изтънява и мор го души.
Миг пропилян, несъбуден,

по детски невинно греши.

 

Така е бяло, всичко е бяло,
покълват под зима цветята.
КРАЙ... а е всъщност начало
и раждат се с него децата.

 

10.02.2017г.
Бадемов Цвят

© Mimi Ivanova All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодаря от сърце! Стоплихте ме с вашите прекрасни коментари! Бъдете благословени!
  • Всъщност, човешкият живот, в определен възрастов диапазон, преминава през всичките четири сезона. Много добре е описано това в стихотворението ти. Поздравления!
  • Много хубаво описание. Поздрави!
  • Сезоните през призмата на живота. Много ми допадна стихът ти. Поздрави!
  • Благодаря най-сърдечно!
  • Сезоните на твоя лиричен свят са прекрасни! Браво!😍
Random works
: ??:??