За всички шампиони и бъдещи такива, които вярват в успеха и в себе си.
ШАМПИОН
Венец в косите ми закичен,
сълза по бузата се стича,
медал върху туптящото сърце,
стоя изправен и с треперещи ръце
на стълбицата най-отгоре,
успях аз всички да преборя.
През какво не минах
и какво не изживях...
за този сладък миг мечтах.
И колко сълзи, колко пот,
колко труд и мъка, и мечти,
единствен път в моя живот
да съм тук с разплакани очи.
Бях малък на първата ми тренировка -
без умения, без подготовка,
не знаех нищо и нищо не разбирах,
в треньора мой учител аз се взирах
и помня думите му още:
„Бори се за това, което искаш,
с всичка сила и за всичко въобще.
Когато здраво юмруците си стискаш,
когато пазиш си честта
и чиста ти е съвестта,
когато победата ти не е лесна,
тогава ще е още по-чудесна!”
Химна на България да чуеш,
под медала да тупти сърцето,
в историята да влезеш
с щастие и гордост на лицето!
© Бубето All rights reserved.