Къде е бъдната промяна
на леещия сълзи бик?
Тревата ми е пак обляна
от росни капки - шарен миг.
Не мога вятъра да викам,
шептейки думи неразбрани.
Ще трепна и ще го попитам -
защо не дойдеш да ме хванеш?
Умрях и тук съм - нов и весел,
препил, претръпнал, жив гамен.
Видял съм истината в песен
и полетял съм в сладък плен.
© Нико Ников All rights reserved.