Лято, лято, пъстър панаир,
люлки, смях и пеещи каруци,
дълги дни, уханни нощи, мир,
топъл дъжд и влюбени капчуци.
Птица, цвят и дъхава трева,
щурчовата песен, до премала,
плахата надежда - есента,
още е далече. Зад превала.
Лято, лято, златна светлина,
пръсната нехайно по земята.
Шарената котка - есента,
лист отбрулен гони във тревата...
© Надежда Ангелова All rights reserved.