ШЕХЕРЕЗАДА
Подари ми тази нощ,
нека бъде огнена,топяща,
на клада завържи ме,
изгори ме във огньове змийски,
през девет планини да съм искряща
в пурпурните ù езици...
Подари ми тази нощ,
нека бъде приказка на Шехерезада,
отвъд девет планини отведи ме,
посипи ме с бисери и изумруди,
одежда от сърма и злато дари ми,
най-гола, кръвта да кипи ми...
Подари ми тази нощ,
нека бъде космическа и свята,
през девет планети пренеси ме,
а на моята дари ми тиха ласка,
без маска и без грим...
Подари ми тази нощ желана,
и върни ме в утрото, там дето
чакат ме сърцата
и СЛОВАТА ОТ ЗЛАТО
ДА ПРЕБЪДАТ В ДНИТЕ НИ...
И ПОКОРНО СЪРЦЕТО МИ...
© Елизабет Фурнаджиева All rights reserved.