16.12.2008
Пулудяф ф туй селу пусту!
И дутижа ми селскиут мантълитет!
Ши ида у градъ да търса густу,
не пу сиденките да прая лаф муабет.
Ши фана трена, па ша ида
у Софията – там са гражданята,
и у Пловдива – Кючук Париж да вида,
не да плитъ чупари тука ф удаята.
Ши фана най-подир да диря
и рабута, ма да е ф офис – секритаркъ,
писна ми с кофити да тичам дол’ до язовира,
водъ дъ нося, най ми приляга да съм мацка якъ.
Да фодя пу бутици, дъ съ токъм,
ши си намеря и либовник, мъ с пъри,
фъф БеИмВетъ само да мъ вози
и гарсунера най-подире да ми пудари...
Решиф гу! Утре фащам рану треня
и ф Софията шъ утида отзарана,
да съ привърна ф мадама пременена
и кату мени ф селу друга мис да няма!!!
© Erato Eratova All rights reserved.