Всеки уж за щастие мечтае.
Търси го където се досети.
То наоколо край нас витае.
Вчера бе в листата на дърветата.
В люляка живееше за кратко,
искаше да вкусим аромата му.
Не е вярно, че се среща рядко -
вижте красотата на зората!
И на всякъде където минете,
ако е с любов в душата -
на гората ще радвате, на нивите,
с чисти помисли ще е главата ви.
Щастие е всяка сутрин рано,
да се будиш и да бъдеш здрав.
И когато на приятел рамото,
е до тебе ако си в беда.
Щастие е нежната прегръдка.
Щастие са разговори честни.
Щастие е всяка нова бръчка,
щом ни има, щом сме доживели –
да прегърнем бебе,
да целунем внуче…
Щастието е край нас, от него
можем пълни шепи да гребем.
Ако няма внуче – погалете куче,
може точно в козината щастие да дреме.
© Ирен All rights reserved.