Щастието какво е...
Къса рокля, токчета в ръката,
няколко минути след три през нощта,
тя нежно затваря вратата на колата
и влиза във входа с усмивка на уста...
Той изчаква я да се прибере и тръгва,
дъхът й още по устните му стои,
ръката му още от вълнение потръпва,
ненаситила се нея да държи...
Тя отваря тихичко вратата,
на пръсти влиза, стига до леглото,
но от вълнение треперят й краката
а сърцето й ще изхвръкне горкото...
Той паркира пред дома си бавно,
главата му е пълна с нежни мисли,
идва му да се върне веднага обратно,
само да може пак за миг да я притисне...
Развълнувани и будни в леглата се въртят
и липсват си, но също много са щастливи,
едно е ясно, тази нощ не ще заспят,
а на сутринта и от най-наспалите се ще са по-живи...
И когато ме питаш щастието какво е,
аз бих ти пожелала да изпиташ това,
така влюбена нечия врата да затвориш
или да бъдеш шофьора на тази кола...
24.08.2016
© Радослава Михайлова All rights reserved.