Jun 22, 2010, 7:21 AM

Щастливка... 

  Poetry » Other
631 0 8

Пада тихо нощта над смълчани ели.

Вятър гали луната и със нея така

просто дълго мълчат в тишината.

А звездица една им намигва с усмивка.

Тази, тази луна е от мен по-щастливка...

 

Нейде пее щурче. И блести в тъмнината

малка нежна сълза върху цветна камбанка.

Там, отсреща се спуска малка светеща точка –

на светулка с фенерче ей така заприличва.

 

Но не бърза сега този вятърко щур.

По елите съвсем, и дори не притичва.

Само гали с любов свойта нежна любима.

Тази, тази луна в тази нощ е щастлива...

 

18 юни 2010

Велинград

© Нели All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??