Jun 1, 2007, 1:36 PM

Ще ми простиш ли 

  Poetry
1280 1 16
Ще ми простиш ли някога това,
че изкусих те с танц на мажоретка?
Фитила ти запалих, а сега
захвърлям те, като марионетка...

Ще ми простиш ли, че си поиграх
с душата ти тъй крехка и ранима...
Че в твоите фантазии летях
ефирно, като прима балерина?

Ще ми простиш ли нежните слова,
които ти шептях тъй - неразумно...
Използвах те, за да не откачА...
Баланс ми бе за нещо адски трудно...

Прощаваш ли ми или не - не знам...
Но шалтерът да дръпна идва време...
Махни с ръка... Кажи си: "Праз голям...
Върви го духай, Кифло! НЕ ми дреме!"...

Ядосай се, напсувай ме, мразИ...
С шамар за свойто Его отмъсти си...
Но, моля те едно, не ме мъчи...
Не ставай жалък с тихото: "Върни се..."

© Гергана Иванова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??