Стой до мен,
ще можеш ли?
Казват не било е лесно!
Но лесно е и още как!
Знаеш ли, така е лесно,
че дори проклетата съдба,
останала е тя сама.
Надсмива се,
орисницата подла.
А ние откриваме се само с поглед.
Посоката и пътят са едни.
И пак ни казват, не било е лесно!
Разстоянието е нищо.
Там някъде в дълбоко,
в тъмнината, вижда се искра.
Проблясък на мечтание...
© Юлиян Петков All rights reserved.