Ще остане само споменът
Една пътечка във гората
някога била е път.
Пътят свързвал е селата.
Те сега замлъкнали стоят.
В порутените къщи няма врява,
няма вече детска глъч,
тях совата ги обитава,
смеят се духове със злъч.
Една пътечка във гората
някога била е път.
Останала му е сега следата,
сега пътечката е път.
Клони дърветата протягат
да се хванат и сплетат.
Постепенно обръча затягат.
Те пътечката ще заличат.
Няма да има пътечка в гората,
няма да има път.
Ще буренясат селата.
Ще остане само споменът.
© Никола Яндов All rights reserved.