Понеже съм си зодия „Бодлива“,
а ти пък си ми зодия „За мен“,
изправяме и кривата си нива
и дребни мръщолевици за ден!
Филийки не пестя, дебело мажа
и чушчиците с туй или онуй...,
не чупя токчета да ти угаждам
за бльо и льо – не си каприз, затуй
и про́стата любов така върви ни,
и приказката ни не е менте.
(Не вярваш ли? Ела на чаша вино,
в неделя правя будала-кюфте!)
Припомних си, когато с теб танцувах
(„Сън в зимна нощ“ не е по Менделсон),
на покрива на вила Вилекула...
отново съм сармичка, но с бекон.
Умник си ми и знам, че ме разбираш.
Спечелил си ме с вечния билет,
не дай си, боже, скъсаш си синджира...
Ще те открия даже и в Тибет!
... Да не говоря? Как тъй мълчаливо
да свивам су́шитата с летен праз?!
Ще пробвам в новата година... бива,
но с мярка, здравословно – не от раз!