Contessa ( Светла Асенова ) и Agferdousi65 ( Асенчо Грудев )
С: Но как огряна от луната медна,
на тази страст пътечка аз да дам,
когато ти си с друга, нейде там,
а аз съм тук - в луд страх да ви погледна?
А: Съмнение отново, ревност ледна
с миражи ли покрива твоя плам?
Към теб вървя, че ти си нежен храм
и вярата ми - обич светлоцветна!
Помътен взорът ти е, в грешка вредна!
По- ясно, погледни! В далечината
с мен само любовта е във душата!
С: Дори сега да падна в тъмна бездна
и после да потъна в черен прах,
при теб ще дойда цяла в срам и грях,
ще стана твоя приказка последна!
А: Последна моя приказка си, зная
и пътят пръв отвеждащ към Безкрая!
© Асенчо Грудев All rights reserved.