Ще те направя ангел
Ще ти дам ореола на ангела в мен,
да те пази от сълзи и невзаимност;
да счупи веригите, дето във плен
оплели са топлата ти невинност.
Ще отскубна от волята си и криле,
да можеш да стигнеш, където желаеш;
да пораснеш от туй малко тъжно дете;
да знаеш с кого си и кой си да знаеш.
Ще те сложа на облаче меко да седнеш,
ще съм с теб без крилете и ореола.
... И без страх, че когато пак ме погледнеш,
съм превърната в демон ранена и гола.
© Владислава Генова All rights reserved.