Не си сама Виктория, да знаеш –
ще си пожертват и други съдбата.
Всичко ще имаш, дето пожелаеш,
че каузата ти беше тъй свята.
Сега ще ни заливат с думи мръсни –
никой от тях не иска справедливост.
Сърцата ни от болка ще се пръснат,
но ти ни вдъхна земната си живост.
Не ще да се забрави смелостта ти,
осанката на чудна самодива.
За истината и за верността ти,
душата твоя с нашите се слива!
В памет на убитата журналистка – Виктория Маринова, Поклон!
© Данаил Таков All rights reserved.