Кажи добрата дума. Не спестявай
похвалите към хората до тебе.
Дали денят е стръмен или равен
зависи от това дали си щедър.
Кажи добрата дума. Тя е проста.
"Благодаря ти", "браво" и "страхотно"
са трите скрити форми на въпроса:
"Нали не искаш с теб да сме самотни?"
Нали не ти се ще да бъдем горди,
щом тази гордост ни сковава в ледник.
Обидите са всъщност хубав повод
да бъдем мъдри и да сме човечни.
Дори да казват, че си безгръбначен,
под бронята от каменно достойнство
бъди готов от радост да заплачеш,
щом в другия усетиш превъзходство.
© Валентин Евстатиев All rights reserved.