Не, не ми говорете за Бог!
За крилати блондини. И прочие.
Не играйте на вързан облог,
че смъртта влачи в строй многоточия.
За карети от злато. И кръв,
дето в тежки бокали бълбука.
И за риба, кълвяща на стръв
от молитва, висяща на кука.
Ни за горна и долна земя,
що приемат след зрелостен изпит.
И за глас, който шепне в нощта
слово, зряло в поука и мистика.
Не натрапвайте свойте учения,
що сте смукали в страници книжни.
Във какво да намирам смирение.
Или как да подхождам към ближния.
Що е Бог няма аз да ви уча.
И в какво изразява се всъщност...
Да го търся въобще не се мъча.
Аз го нося във своята същност.
© Jane Doe All rights reserved.