Непознати светове, паралелни нам,
съществуват и живеят някъде там,
де човек не стъпва и не знае
що е Космос, що е сила да познае...
Нам разум ни е даден, но изтрита ни е паметта
за знания космични и закони кармични.
Идваме в света малки, беззащитни деца,
растем, обработват ни - да станем кат' света.
И туй, що е останало от паметта космична,
всичко изтрива се от натиска педагогичен
и вместо възрастни да се учат от малкия бог –
те "разум" му вкарват в небесния лоб.
Тъй всичко забравя човекът материален,
започва борба на живот и на смърт,
проблеми етични потулва дълбоко,
с псевдонауки мъчи се живот да гради...
И тегли каруцата тежка, прогнила –
излизане няма от кал, нищета,
не двоен - стократен товарът ù става
и гледаш... че впрегнат е конят отзад...
След време – очукан и веч' помъдрял е –
човекът разбира полека света,
обръща очи навътре – към Бога,
към Космоса, стаен дълбоко в Душа.
Започва да спомня животи предишни,
погрешки направени, после поправка,
във друга посока той вече загледан
и нови хоризонти отварят врати.
А там е всичко хармония велика –
равновесие пълно, спокойствие, дух,
изпълнен с Велика Любов Всемирна,
где Рай наричаме го, нисшите ний.
Мистичната дума, що вси порти отваря,
е дума позната на всички в света,
но смисълът вложен не всеки разбира,
а всеки изрича я, чудесната дума
ЛЮБОВ!
© Ивелина Симеонова All rights reserved.