По вода се движа аз
със греблата, раз и пляс.
Най-приятната разходка
случва се със малка ………
(лодка).
***
Аз съм жълт и кисел плод,
няма друг с подобен сок,
имам форма на балон,
аз съм кръглия ………..
(лимон).
***
С бяло кожухче облечен,
в бягството бърз и изпечен,
той е най-вярно другарче,
мъничко пухкаво ………..
(зайче).
***
С клюна трака „трака-трак”
и с осанка на юнак,
в полета дома не бърка
все на време иде …..…...
(щърка).
© Анна Станоева All rights reserved.