Ковид-вирус се вгнездил
в прилеп и го заразил.
Прилепът пък бил изяден
от един китаец гладен.
А китаецът пък бил
още други заразил
и по цялата Земя
се разнесла болестта.
И затворили Земята,
маска сложила Луната,
Слънцето и то, горкото,
сложило си на челото
мокър облак и се скрило.
Да излиза забранили,
да се рее по небето
и над Витоша да свети.
Улиците занемели.
Парковете опустели.
Нямало налични хора
в магазините и в МОЛ-а
вируса да разнесат.
И мутирал. Този път
в незарАзен се превърнал
и във прилеп друг се върнал.
А пък хората разбрали,
че доволно са пиляли,
но без смисъл са благата,
щом я няма свободата
други ценности открили
- да са с близки хора мили.
© Павлина Гатева All rights reserved.