Щом завесата се вдигна,
видях това, което винаги
стояло си е там.
Щом завесата се вдигна,
разбрах, че във изтъркания плат
вглеждал съм се досега
и съм мислил, че познавам всичко.
Щом завесата се вдигна,
блесна с нова сила красотата на деня.
Хората изглеждаха различни,
щом завесата се вдигна.
© Явор Костов All rights reserved.