Началото създава красота
и пее тя за светлото начало.
Намирам се до крепостна стена
над Шумен – на живота огледало.
Над Шумен съм и мисля си сега:
в поезия небето се преражда.
С поредната написана творба
нараства в нас и творческата жажда.
Навярно сме прашинка от света
и птици от вселена непозната.
Навярно сме добро и светлина.
Навярно сме покоя на душата.
Началото създава красота
и ние я записваме умело.
Началото е крепостна стена.
Началото е просто проба смелост.
© Димитър Драганов All rights reserved.