Ако тръгна назад
(като суха лиана ще ползвам писмата ти),
тъй рискувам, уви,
да се върна обратно
във джунглата;
но от срещата с хищници
и отровни цветя с храносмилане
е почти без остатък
мойта вяра,
че бъдеще имаме
да дослучваме.
© Павлина Гатева All rights reserved.