Дойде при мен напълно разрушен,
приятел и подкрепа да потърсиш.
И поглед съпричастен търсиш в мен,
поне за миг в него да потънеш.
Сълзите ти избърсвам с тъга
и чувствам, че и аз в тях се давя,
оттук нататък само самота,
която никога не се забравя.
Приятел съм и искам да помогна,
да кажа нещо истинско и силно,
но как с думи болка толкова черна,
от пустата душа аз да изтръгна.
Дойде за отговор, чета го в очите,
детето си ти как да надживееш.
Поглеждам те, избърсвам пак сълзите,
и моля се да можеш... да живееш!
посветено
Приятел изгуби тригодишното си момиченце при катастрофа миналата седмица.
Почивай в мир, ангелче!
© Наталия Иванова All rights reserved.
Поклон!