Apr 3, 2008, 9:03 PM

Силата на поета 

  Poetry » Phylosophy
518 0 4
Силата на поета



А моята поезия струи
и претворява, да, излъчва сила.
Разлива се сред сенчести страни
и гледа към душата ти, тъй мила.

Поезията е знак и символ нов,
че има нужда нещо от промяна.
Езикът ми - суетен и суров,
мечтае за звездите, океана.

Не можеш безразлично ти
стиха ми да отминеш тъй, нехайно.
Душата ти е тъмна, но не спи,
тя знае за блаженството безкрайно.

Раздирам с моя меч душата твоя
и предизвиквам я - излез и виж света,
и ако можеш, влез със мене в боя
със страх, безумие и суета.

Не мога вече аз да бъда зрител
в спектакъл чужд, игран от стар герой.
И някога ще бъда победител
над стария, излишен вече Той.

© Нико Ников All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??