"Симеон в Христа Бога - самодържец на всички българи и ромеи"
За милата Родина несравнима по природа,
имаща история тя - славна за народа!
И до днес река Ахелой
ще бъде роден Пантеон,
за смелият велик Герой
за царя първи Симеон!
Той с войски непобедими,
разби имперските ромеи,
във години несравними,
народа златни ще възпей!
Нека пазим този спомен -
за цар един с велик народ,
нека да не бъде помен -
за днешния изгубен род!
Припомни си тези думи вечни,
идващи от времена изминали далечни:
"От днес нататък българският род,
история има и става народ!"
© Николай Николов All rights reserved.