May 15, 2021, 9:43 PM

Символът на Силистра 

  Poetry
344 0 1

 

Липата на площада е сама.
Любовни тайни в пазвата си, крие
от Дунава и хорската мълва.
И пак с мълчание ще се завие. 

 

Тя пак ще се окъпе в аромат
и тихо на вълшебство ще ухае.
Казват, че е символ в този град...
Какво ли всъщност символът мечтае? 

 

Мечтае за безоблачно небе
и влюбени да среща в свойте сенки.
Липата е в мечтите си дете,
но с много точни, истински преценки 

 

за всички преминаващи. Дори
и лоши мълчаливо приютява...
През май ще заухае на липи
които само нежност известяват. 

 

В Силистра на площада, тя стои
и всеки я познава и почита.
Липата знае тайни, но мълчи.
Едно дърво - човешкото зачита. 

 

© Валентин Йорданов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Дърветата знаят винаги и по много, точно заради това мълчат. Поздрави!
Random works
: ??:??