Jul 9, 2016, 3:55 PM

Сине 

  Poetry » Other
385 0 8

 

Сине мой, със съня ми отмина…

Много исках да ти направя хвърчило

с огромна и пъстра картина –

да се вижда от няколко мили.

Или количка от проста дъска –

вятъра с нея да гониш.

Аз съм го следвал, сине, така –

четири лагера и мъжки хормони.

Исках за теб да напиша стихове

за доблест, за честност и слава,

да ти разказвам вечер стари митове,

в които доброто винаги побеждава.

Исках на много неща да те науча,

но ти, сине, просто не ми се случи.

 

09. 07. 2016 г.

Русе

© Румен Ченков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??