Синя Луна
Прочетох мечтите се сбъдват,
защото е Синя Луна.
Тогава и аз пожелах си
за няколко лични неща.
Погледнах луната красива,
изпратих ѝ поздрав дори.
Намигнах ѝ, гледайки в нея,
представих си мойте мечти.
На другия ден бях щастлива,
защото насън те видях
и целият ден се изниза
да мисля какво пожелах.
Но щом свечери се отново,
луната в прозореца спря
и нежно прошепна ми само
да искам по-малко неща.
Мария Мустакерска
© Maria Mustakerska All rights reserved.
защото насън те видях
и целият ден се изниза
да мисля какво пожелах.
Но щом свечери се отново,
луната в прозореца спря
и нежно прошепна ми само
да искам по-малко неща.“
Цяла поетична вселена, която има не само форма и тяло, но и свобода и душа. Стойностно и красиво!