С тази пълна синя луна
винаги свързвам двама ни,
че били сме огрявани
от омайната светлина.
Тази пълна-пълна луна –
сърце с обич препълнено,
в нежност двама обгърна ни
с магнетичната тишина.
Тази синя-синя луна
синия цвят е поднесла
на девойката весела –
синеоката ми жена...
Тази странна-странна луна
ми нашепва непрестанно
и изпраща някак странно
към мен – единствено – сигнал...
...От всички хора на земята
аз виждам: синя е луната...
© Живодар Душков All rights reserved.