В синевата на летните дни
търся време за малко прохлада.
Сякаш бряг, към който бързат вълни,
е моята малка мансарда.
От тераската виждам морето -
сапфирено нежно блести.
Нещо истинско трепва в сърцето,
щом душата чайка - лети.
Морскосин блести небосвода
и се спуска към залива пак.
Лятото гордо се качва на борда,
аз съм негов покорен моряк.
Синя магия града преобръща,
плажът изпълва се с глъч.
Победоносно Любовта се завръща
върху влюбен във синьото лъч.
В прекрасен коктейл се размесват мечтите,
жадно пия от него сега.
Това е сиропът вълшебен на дните,
който в синьо променя света.
От моята мансардичка виждам морето –
сапфирено нежно блести.
Вкусът от коктейла докосва сърцето,
а Любов
върху устните
пак се топи...
Кирил Палачоров, 14.06.2010, Бургас
© Кирил Ганчев All rights reserved.