Огън във жаравата калява
с пламъка си суха плява
и плътта греховна утолява,
сякаш в нарисувано огнище
с пламък твърде пищен,
трудна жажда,
що души пояжда.
Огън в нощната жарава
с пламъка души калява,
ала ситно сито тук пресява
мъдрите от суха плява.
© Пейо Крачолов All rights reserved.