Цигара. Кафе. Бял лист.
Какво да напиша? Какво?
Мисля си за… нищо.
Тишина и дим… самота.
Не съм сама:
Цигара. Кафе. Бял лист.
И мисли…
А кафето е горчиво.
И димът танцува…
И по листа вече има думи.
Думи, думи, думи…
……………………
Цигарата угасна,
кафето е изпито
(вече не горчи).
Листът е изписан.
Какво написах? Какво?
………..
Не съм сама, не съм сама!
© Поля Христова All rights reserved.