Сутрин. Слънцето огрява
в двора цветната леха.
А край нея си играят
-кученце и две деца.
Смеят, гонят се, мечтаят
боси в свежата трева.
Песни пеят. Куче лае.
И така до вечерта.
Вечер щом се уморят
те под крушата седят.
Книжки с баба си четат
и светулките броят.
Дядо е разрязал диня.
Колко сладост в нея има!
Както в тези летни дни –
С баба, дядо, куче и игри!
© Ирен All rights reserved.